abonneren

Apple houdt nog steeds van Intel

"Negeer de overname van PA Semi," is de boodschap die Apple voor Intel heeft. Deze laatste zou zich zorgen maken over Apple's overname van PowerPC-fabrikant PA Semi omdat het grote hoeveelheden x86-chips levert voor de desktop- en notebook-Macs.Apple probeert Intel ervan te overtuigen zich geen zorgen te maken. Het bedrijf claimt dat het zeker niet van plan is terug te keren naar PowerPC-processoren, nu het de overstap naar het x86-platform heeft gemaakt. De overname van PA Semi zou ingegeven zijn door de patenten en know-how van het bedrijf, niet door de productportfolio.
Analisten vragen zich af wat hiervan waar is, omdat de huidige PA Semi PWRficient-chip zeer populair is en het twijfelachtig is dat Apple er niets mee zou willen doen, maar volgens de officiële Apple-lezing is dit dus niet het geval.

Wel is duidelijk dat de PWRficient-chip veel te veel energie verbruikt om in een iPhone te plaatsen en niet krachtig genoeg is voor een notebook. Het zou dus heel goed kunnen dat Apple een nieuw soort apparaat op het programma heeft staan waar deze chip in de toekomst een rol in gaat vervullen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures