abonneren

Apple-geruchten over iPhone en een gameconsole

The Inquirer claimt dat Apple de langverwachte iPhone nog even uitstelt. Steve Jobs zou de mobiele telefoon op de MacWorld Expo in januari introduceren, maar volgens analisten is dit te vroeg. Zij verwachten de iPhone niet voor begin april.Waarom de iPhone uitgesteld is, wordt overigens niet vermeld. Wél interessant is dat Apple opeens uit alle hoeken gamedevelopers aantrekt.
Inmiddels doen de geruchten de ronde dat Apple mee wil spelen met het trio Microsoft-Sony-Nintendo en met een eigen spelconsole op de markt wil komen. Een andere, minder spannende mogelijkheid is dat Apple professionelere games aan de iPod wil toevoegen.

Een gameconsole lijkt een vreemd product voor Apple, maar er zit een zekere logica achter: Microsoft en Sony vechten om het hardst om de woonkamer te veroveren, een domein waar Apple zelf ook aanwezig wil zijn. De aangekondigde iTV, een soort mediacenter-achtig apparaat, is daar een goed voorbeeld van. De grootse concurrentie voor de iTV komt ook niet uit de hoek van mediacenter pc's, maar van de Xbox 360 en de PlayStation 3 die al veel mogelijkheden van de iTV bezitten.

Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat Apple een gameconsole gaat maken: eerder maakte het bedrijf de Pippin. Deze gameconsole, gemaakt door Apple en onder licentie van Bandai is door PC World als één van de 25 slechtste producten ooit verkozen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: