abonneren

Apple gefeliciteerd -- iPod vandaag 5 jaar oud!

Vandaag vijf jaar geleden werden de eerste iPods op de winkelschappen gelegd. De 4 GB-grote speler kostte toen $250 per stuk en was even groot als een pakje speelkaarten. Het duurde nog tot 2003 voordat de iPod zijn populaire status verkreeg, vooral dankzij de muziekdienst iTunes.De iPod heeft een ommezwaai gemaakt in het lot van Apple, die tot dat moment moeite had om zichzelf overeind te houden in de door Microsoft gedomineerde pc-markt. Dankzij de iPod is de Apple-naam nu weer vol in de spotlights gekomen en is ook de pc-tak van Apple populairder dan ooit.
De naam iPod zelf is inmiddels zo doorgedrongen tot het dagelijkse vocabulair dat het ook voor mp3-spelers van andere fabrikanten gebruikt wordt.

Meer felicitaties en achtergronden zijn te vinden bij CDFreaks.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord