abonneren

Apple: Geen DRM of authenticatie, wel licentiecontrole

Vorige week werd ontdekt dat er in de nieuwe iPod Shuffle een chip is die controleert of de gebruikte koptelefoon wel is goedgekeurd door Apple. De ontdekking voedde speculaties dat Apple de chip heeft ingebouwd om koptelefoonfabrikanten te dwingen licentiekosten aan Apple te betalen.Maar volgens Apple is de chip niet bedoeld om fabrikanten onder druk te zetten. De chip isonderdeel van het ‘Made for iPod'-programma. De chip versleutelt niks en het heeft ook geen authenticatie- of DRM-beveiliging.
De chip is er alleen maar om te controleren of de hardware meedoet aan het programma en dat het dus de ‘Made for iPod'-sticker op de verpakking mag gebruiken.

Het staat fabrikanten vrij om koptelefoons te produceren die aangesloten kunnen worden op een iPod Shuffle. Maar alleen wanneer ze een licentie betalen aan Apple mogen ze het product ‘Made for iPod' noemen.


Bron: www.macrumors.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord