abonneren

Apple gaat QuickTime beter beveiligen

Apple heeft problemen met de beveiliging van zijn QuickTime-mediaspeler. In alle stilte voegt Apple een aantal antihackersfuncties toe aan de mediaspeler.Apple hoopt dat de nieuwe XPM-beveiligingsfuncties in QuickTime ervoor zullen zorgen dat de mediaspeler niet meer zo makkelijk kan worden misbruikt door hackers. De XPMs (exploit preventie mechanismen) zijn toegevoegd aan de Windows- en Mac OS X-versies van QuickTime 7.4.5. Een nieuwe update repareert tevens 11 gevaarlijke lekken in de mediaspeler.

Volgens bronnen bij Apple zit in QuickTime voor Windows Vista ASLR-functies (address space layout randomization). Dit is een beveiligingstechnologie die willekeurig de posities van belangrijke datagebieden rangschikt zodat malware-ontwikkelaars minder makkelijk adressen kunnen lokaliseren.

Apple heeft ASLR ook in Mac OS X Leopard gestopt en moet samen met een aantal andere beveiligingsmaatregelen de effectiviteit van hackpogingen verminderen. Verschillende open-soource beveiligingssystemen - zoals OpenBSD, PaX en Exec Shield - maken al gebruik van ASLR. Microsoft heeft ASLR geïmplementeerd in Windows Vista.

Behalve ASLR heeft QuickTime voor Windows ook ‘stack buffer safety checking' (Visual Studio 2005's /GS mogelijkheid) gekregen en op Windows Vista ondersteuning voor hardware NX.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord