Apple gaat een einde maken aan gekraakte iPhones

Apple heeft een pittig persbericht rondgestuurd waarin het de wereld waarschuwt dat alle mensen die hun iPhones hebben gekraakt binnenkort erachter zullen komen dat ze $400 voor een niet-werkend stukje metaal hebben uitgegeven.In het persbericht schrijft Apple geschockeerd te zijn over de vele consumenten die de iPhone hebben gekochten deze vervolgens hebben gekraakt zodat ze de telefoon kunnen gebruiken met andere netwerken dan alleen die van AT&T.

"Veel van de ongeautoriseerde iPhone-kraakprogramma's die beschikbaar zijn op het internet veroorzaken blijvende schade aan de software van de iPhone waardoor de gemodificeerde iPhone permanent onbruikbaar wordt wanneer een toekomstige update van de iPhone-software wordt geïnstalleerd," is te lezen in het persbericht.

Apple gaat proberen om alle gekraakte iPhones door middel van één update onklaar te maken. Het is dus Apple die blijvende schade toebrengt aan de iPhone en niet de kraaksoftware die alleen maar de firmware aanpast zodat deze niet de Simlock gebruikt.

Apple zegt dat het voor het einde van deze week met een update komt. De iPhone-kraakbeweging bereidt zich al voor om de nieuwe versie van de firmware zo snel mogelijk te kraken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: