abonneren

Apple en Sony dumpen Foxconn voor Quanta

Volgens de geruchtenmolen hebben Apple en Sony hun vaste partner Foxconn laten vallen. Ze gaan nu in zee met Quanta Computer voor de productie van hun notebooks. Apple en Sony zouden niet blij zijn dat Foxconn tegenwoordig ook zelf laptops verkoopt.Foxconn is sinds jaar en dag de fabrikant van laptops met het Sony- en Apple-logo. Maar nu Foxconn besloten heeft kant-en-klare laptops zonder naam te verkopen aan telecombedrijven, die hun eigen naam op het product kunnen plakken, zijn de twee laptopfabrikanten not amused.
Ook schijnen de bedrijven hun vraagtekens te zetten bij de bouwkwaliteit van Foxconn.

Volgens een ingewijde was Foxconn nooit goed in het maken van high-end producten, dus was de overstap naar Quanta Computer te verwachten. Toch claimt dezelfde persoon dat het ook deels aan Apple en Sony ligt; als ze premium kwaliteit willen, moeten ze de producten zelf produceren en deze productie niet uitbesteden aan een fabriek in China.

Hoewel de overstap niet goed gevallen zal zijn bij Foxconn, heeft het bedrijf nog voldoende klanten over. Zo produceert Foxconn onder meer laptops voor Dell, HP en Asus.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: