abonneren

Apple dreigt met sluiting iTunes-muziekwinkel

Apple dreigt zijn succesvolle iTunes-muziekwinkel te sluiten wanneer de plannen van de Amerikaanse Copyright Royalty Board doorgaan. De Copyright Royalty Board wil dat online muziekwinkels meer royalties afdragen aan platenmaatschappijen.Indien online muziekwinkels meer royalties moeten afdragen aan platenmaatschappijen dan zullen ze de extra kosten moeten doorberekenen aan de consument. De MPA (National Music Publishers Association) wil dat de royalties verhoogd worden van negen dollarcent naar vijftien dollarcent.
Apple wil niet dat deze verhoging doorgaat omdat het dan niet meer een prijs van 99 dollarcent per muzieknummer kan hanteren. Apple dreigt daarom de iTunes-muziekwinkel te sluiten wanneer het plan doorgaat.

Opmerkelijk is dat van elke 99 dollarcent voor een muzieknummer er 70 cent naar de platenmaatschappij gaat. Van deze 70 cent gaat maar 9 cent naar de artiest. Indien de platenmaatschappijen vinden dat de artiesten beter betaald moeten worden dan moeten ze misschien als eerste zelf wat minder inhalig zijn.


Bron: CNN

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie