abonneren

Apple-directie beraadt zich over opvolging Steve Jobs

Volgens anonieme berichten wordt er door de directie van Apple nagedacht over de opvolging van Apple’s CEO Steve Jobs. Jobs, voor de tweede maal op langdurig ziekteverlof doet de berichten af als onzin.

Ondanks dat Steve Jobs op ziekteverlof is, is hij achter de schermen wel aanwezig en drukt zijn stempel op belangrijke beslissingen. Volgens een artikel in de New York Times zouden andere leden van de directie van Apple het niet prettig vinden dat Jobs niet aan de dagelijkse leiding van het bedrijf deelneemt. In het openbaar durven ze daar echter niet voor uit te komen. De anonieme bron spreekt van een besloten vergadering, zonde Steve Jobsm waarin de opvolging voor de komende jaren wordt besproken. Uiteraard wordt het resultaat van deze vergadering geheim gehouden.

Het vervangen van Steve Jobs wordt altijd gezien als een risicovolle gebeurtenis. Jobs na 13 jaar afwezigheid in 1997 terugkomen als CEO van Apple. Sinds die tijd gaat het Apple bijzonder voor de wind. Sommige analisten verwachten een terugval in de aandelenkoers als Jobs als CEO zou vertrekken.

Toch wordt het bedrijf niet alleen door Jobs bestuurd, maar bestaat de directie uit zeven directeuren. Het grote succes van Apple is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan  het werk van de ontwerper Jonathan Ive, die het uiterlijk van alle succesvolle Appleproducten heeft bedacht.

Waarschijnlijk is er geen betere tijd denkbaar voor een bestuurswisseling. Het gaat heel goed met Apple, getuige de resulaten die de afgelopen jaren alleen maar beter worden. Het bedrijf kan zich momenteel wel wat  koersverlies permitteren. Als er voor Jobs een vervanger komt die het nodige charisma meebrengt om de productpresentaties te houden, hoeven er niet zoveel consequenties te zijn. De  Apple-aanhangers zullen  er wel aan wennen. We moeten de ernstig zieke Jobs toch de kans gunnen om nog van zijn oude dag te genieten nu dat nog kan.

Jobs heeft over dit onderwerp desgevraagd, op zijn geheel eigen wijze, kortaf gereageerd met:“Ik vindt het onzin”. Voorlopig blijft zijn mogelijke vervanging dus speculatie.

Via: Redmondpie

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: