abonneren

Apple dicht lek in iMessage

Er zit een lek in iMessage, de standaard chat-app van iOS. Een onderzoeker van een Amerikaanse universiteit ontdekte een mogelijkheid om versleutelde berichten mee te lezen en foto's te onderscheppen. Het lek is volgens Apple gedicht in iOS 9.3, dat vandaag uit komt.
Dat meldt The Washington Post vandaag. De onderzoeker, Matthew Green, gebruikte een unieke link naar een bericht of foto. Daarvoor werd zelfgebouwde software ingezet waarmee een server van Apple werd nagebootst.


Versleuteld

De gegevens worden onderschept terwijl ze nog verstuurd worden. Berichten worden op de iPhone zelf ook versleuteld, en zijn daar vervolgens niet van af te lezen.

Apple

De onderzoeker heeft het lek inmiddels bij Apple aangegeven. Het bedrijf zegt dat lek verholpen is in iOS 9.3, de nieuwste versie van het besturingssysteem. iOS 9.3 is vanaf morgen te downloaden, na Apples evenement. De preview ervan is inmiddels ook al te downloaden.

Upgrade

Het is maar de vraag hoeveel gebruikers echter upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Vorige versies van iOS zijn over het algemeen beschikbaar op alle Apple-apparaten vanaf de iPhone 4s en de iPad 2. Toch zijn er veel gebruikers die niet upgraden, bijvoorbeeld omdat hun telefoon daar trager van wordt. Dat was ook al een probleem in eerdere versies van iOS.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ios, Ios 9, Imessage, Ios 9.3

Laatste reactie