abonneren

Apple brengt verbeteringen aan in MobileMe

De introductie van Apple's MobileMe-dienst is, op zijn zachtst gezegd, een flop geworden. De dienst ging gebukt onder zoveel bugs, problemen en tekortkomingen dat Apple beter een half jaartje had kunnen wachten.
Apple hoopt het imago van de dienst nu op te krikken dankzij een handjevol aanpassingen.

Het MobileMe-team heeft vier verbeteringen aangebracht die de dienst in een positiever daglicht moeten stellen. Zo is het nu mogelijk grote bestanden te delen met personen of groepen personen, worden contactpersonen en agenda's sneller gesynchroniseerd met Macs en pc's, is er een betere synchronisatie met de iPhone en de MobileMe webapplicatie is een stuk sneller geworden.

MobileMe is in juli vorig jaar geïntroduceerd. De eerste dag werd gekenmerkt door continue uitvallers van de dienst. De push-functionaliteit, waar door Apple hard van de toren over werd geblazen, bleek niet te werken. Gebruikers kregen foute facturen thuisgestuurd en vervolgens ging de synchronisatie met Outlook de mist in. Niet lang daarna bleken er een groot aantal mails van klanten spoorloos verdwenen, werden mensen uit hun mailbox gegooid en verdwenen contactpersonen als sneeuw voor de zon. Toen spammers de dienst ontdekten lag MobileMe er wederom een aantal uren uit. Mensen die zich na al deze problemen afgemeld hadden, zagen per ongeluk alle contactpersonen en agendaitems op hun iPhone in rook opgaan.

Apple claimt nu dat MobileMe volwassen is geworden en dat al deze problemen tot het verleden behoren. Laten we het hopen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: