abonneren

Apple brengt update uit voor Mac OS X 10.5.4

Apple heeft een nieuwe update voor Mac OS X 10.5.4 uitgebracht. In de update zit een aantal beveiligingsfixes en verbeteringen ten aanzien van de stabiliteit en beveiliging van het besturingssysteem.Er zat een lek in Mac OS X waardoor een kwaadaardig gecodeerde gif-afbeelding gebruikt kon worden om een computer instabiel te maken. Door de instabiliteit van het systeemkon een hacker informatie uit het geheugen van de remote client-systeem uitlezen.

Het lek was ontdekt door de Britse ontwikkelaar James Urquhart. Hij zegt dat hij geen beveiligingsexpert is, maar hij heeft tevens eerder een lek in Safari voor Windows ontdekt.

In Mac OS X zat ook een probleem in de manier waarop het omging met Javascript-arrays. Deze moeten normaal een code-executie beëindigen, maar door een bug in het OS kon er juist kwaadaardige code mee worden uitgevoerd.


Website: support.apple.com/kb/HT2163

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord