abonneren

Apple brengt (loze?) update voor iPhone en iPad uit

Gisterenavond was hij daar ineens: iOS 4.01 voor de iPhone 3G, 3GS en 4. De update zou de problemen met de signaalsterkte moeten verhelpen. Althans, het probleem waarbij de signaalsterkte verkeerd berekend wordt.
Een oplossing voor het daadwerkelijke antenneprobleem van de iPhone 4 is het niet.

Wie de update op zijn iPhone installeert, zal meteen zien dat de signaalsterktebalkjes nu anders worden weergegeven. De balkjes zijn groter dan voorheen. Volgens Apple is de weergave nu veel nauwkeuriger, dus het kan zomaar zijn dat waar er voorheen drie streepjes weergegeven werden er nu één (bij zwak signaal) of vijf (bij sterk signaal) staan.

Overigens bevestigt TUAW dat de nieuwe firmware geen oplossing is voor het antenneprobleem van de iPhone 4. Dit hardwarematige probleem lijkt niet zomaar met een softwareupgrade verholpen te kunnen worden; later vandaag houdt Apple een persconferentie over dit probleem. TUAW laat zien dat de signaalkwaliteit van de iPhone 4 minimaal verbeterd is, doordat de telefoon nauwkeurige informatie ontvangt.

De iPad heeft overigens een update gekregen naar iOS 3.2.1. In deze update zit een fix voor de wifi-problemen. Deze fix schijnt naar behoren te werken. Wie inmiddels ook wel een iPad wil aanschaffen: het lijkt erop dat de iPad in Nederland tegelijk met de iPhone 4 wordt geïntroduceerd, waarbij een datum van 23 juli het meest voor de hand ligt. Nog even geduld, dus.

TUAW

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie