abonneren

Apple brengt firmwareupdate 2.0.1 voor iPhone uit

Apple heeft vannacht de eerste software-update voor de iPhone 3G uitgebracht. De update is ook geschikt voor mensen met een eerste generatie iPhone of iPod Touch die al naar firmware 2.0 zijn overgestapt. Firmwareupdate 2.0.1 bevat volgens Apple voornamelijk bugfixes, zonder daarbij nadere details te geven. Wie een officiële iPhone 3G van T-Mobile heeft kan de bijna 250MB grote update zonder problemen installeren via iTunes.
Eén kleine verbetering is dat het operatorlogo van T-Mobile voortaan volledig wordt getoond, maar het grootste probleem is nog steeds niet opgelost: de lange duur van de backups. Ook kan het voorkomen dat alle in de App Store gekochte applicaties zijn verdwenen, maar na een synchronisatie met iTunes is dat opgelost. Een positieve verandering is dat sneller door het adresboek kan worden gebladerd.

Bezitters van de eerste generatie iPhone met firmware 2.0 die de simlock hebben verwijderd en een jailbreak hebben uitgevoerd, kunnen de update veilig installeren maar raken daarbij wel de geïnstalleerde niet-officiële applicaties en het programma Cydia kwijt. Om dit te herstellen kunnen ze aangepaste firmware installeren, wanneer dit beschikbaar komt.

Bron: iPhoneclub en One More Thing

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie