abonneren

Apple brengt firmware-update voor SMS lek

Apple heeft vrijdag een patch uitgebracht in de vorm van een firmware-update. Deze patch verhelpt het SMS-lek wat vorige week door twee hackers tijdens de Blackhat conferentie werd gedemonstreerd. Met dat lek konden de hackers via vermomde sms-berichten de volledige controle over de iPhone krijgen.De patch is beschikbaar gesteld in de vorm van een firmware-update met versienummer 3.0.1 voor het iPhone OS, het besturingssysteem van de iPhone. Deupdate is zoals gebruikelijk verspreidvia de applicatie iTunes.

De hack-SMS waarmee de controle kan worden overgenomen bevat slechts één karakter en valt zodoende niet erg op bij de gebruiker. Wanneer deze na het ontvangen van de SMS het toestel niet onmiddelijk uitschakelt wordt de hack actief. De twee hackers zeiden eerder de kwetsbaarheid een maand geleden al te hebben aangekaart bij Apple. Deze had tot dan toe nog niet gereageerd maar doet dit nu dus alsnog met deze firmware-update.

Overigens blijkt dat er op nog andere manieren de controle van de iPhone (en andere toestellen) kan worden overgenomen. Het gaat hierbij om het versturen van een MMS-bericht naar de gebruiker, die een link bevat naar een bepaalde website. De aanvallers kunnen, na het bezoeken van die website, achterhalen welk mobiel besturingssysteem er op de telefoon draait en daarna gericht hier een aanval op uitvoeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie