abonneren

Apple brengt eerste update voor iOS 9 uit

Apple heeft iOS 9.0.1 uitgebracht, de eerste update voor het nieuwe mobiele besturingssysteem. De update heeft geen nieuwe functies, maar vooral veel bugfixes. Zo wordt een probleem gerepareerd waarbij mobiele abonnees met een custom apn niet meer op internet konden, en loopt het installatieproces niet meer vast tijdens het upgraden.
De update wordt vandaag gepusht naar iPhone- en iPad-bezitters. iOS 9-gebruikers krijgen een pop-up te zien, maar ook iOS 8-gebruikers kunnen op de normale manier upgraden, zowel OTA als via iTunes.

Bugfixes

De update heeft geen nieuwe functies voor de iPhone en iPad, maar lost vooral een aantal hardnekkige problemen op die zich in de originele versie van iOS 9 voordeden. Eén van die problemen is dat wekkers in bepaalde gevallen niet afgingen.

Ziggo Mobiel

Gebruikers van Ziggo Mobiel, en zakelijke klanten van bijvoorbeeld Vodafone kunnen ook weer op internet, want iOS 9.0.1 lost het probleem op waarbij eigen apn's overschreven werden.

'Schuif om bij te werken'

Een ander hardnekkig probleem komt voor bij het updaten van het OS. Daarbij kregen sommige gebruikers een foutmelding te zien, "Schuif om bij te werken", waarbij het scherm niet meer reageert. Ook dat is opgelost - al hebben huidige gebruikers daar op dit moment niet veel aan.

Later moment

iOS 9-gebruikers krijgen een pop-up te zien waarin staat dat ze de update kunnen downloaden. Daarbij is het ook mogelijk om de update uit te stellen naar een later moment, waarbij iOS vraagt of je dat 'tijdens je slaap' wil doen. Als je dat kiest, wordt de update 's nachts binnengehaald zodat je wakker wordt met het nieuwste besturingssysteem op je apparaat. Het is voor het eerst dat Apple dat zo doet.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iphone, Apple, iPad, Ios 9, ios 9.0.1, schuif om bij te werken

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord