abonneren

Apple bouwt systeem waardoor iPhones niet meer kapot vallen

Je iPhone wil je niet zomaar stuk laten vallen, maar helaas zijn de broekzakcomputers nog steeds erg fragiel en barsten hun schermen bij de kleinste vrije val. Daar wil Apple echter verandering in brengen, met een nieuw patent dat je iPhone laat draaien tijdens een val. Zo moet de telefoon precies zo op de grond vallen dat het scherm niet kapot gaat.
Dat ontdekte Apple Insider.

Radartje

Het patent gaat om een klein radartje dat in iPhones (of iPads) wordt verwerkt, dat detecteert wanneer het apparaat in vrije val gaat. Via de vibrerende motortjes in de iPhone kan dan het gewicht zo worden verdeeld dat de telefoon op een bepaalde manier neerkomt. Zo zal het scherm niet zo snel vallen.

Vleugeltjes

In het patent wordt verder ook beschreven hoe een ander systeem kan worden geimplementeerd, waarmee bijvoorbeeld een aangesloten kabel kan worden 'weggeschoten' zodra de telefoon valt, of zelfs dat er met kleine vleugeltjes kan worden gewerkt om de valrichting te veranderen.

Het is lang niet zeker of het systeem werkelijk wordt geimplementeerd in nieuwe of oude apparaten, want tech-bedrijven registreren vaker patenten waar uiteindelijk niets mee wordt gedaan.

Beschadigingen voorkomen

Toch duidt het er wel op dat fabrikanten zich volop richten op één van de grootste problemen van smartphonegebruikers: schermen die barsten bij het vallen. Ook Samsung experimenteert volop om telefoons te bouwen die niet zo makkelijk breken, en er wordt hard gewerkt aan een nieuwe versie van Gorilla Glass dat veel beter bestand is tegen valschade.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: