abonneren

Apple botst met Google over Voice voor iPhone

Google is vermoedelijk iets te optimitisch geweest, toen het riep dat Google Voice ook naar de iPhone zou komen. Google Voice biedt één centraal nummer waarop mensen altijd bereikbaar zijn en werkt vooralsnog alleen in Amerika. Maar Apple lijkt niet blij met de dienst te zijn.Het begint met een telefoontje naar de ontwikkelaar van de iPhone-applicatie GV Mobile, Sean Kovacs. Apple deelt hem mee dat zijn applicatie uit de iTunes store gehaald wordt, omdat GV Mobile bepaalde features van de iPhone imiteert.
GV Mobile is een mobiele third-party client voor Google Voice, aanvankelijk zelfs goedgekeurd door Apple's eigen VP Phil Schiller. Niet veel later verdwijnen ook GVdialer en VoiceCentral, twee andere third-party apps voor Google Voice, geruisloos uit de App Store.

Alsof dat al niet duidelijk genoeg is, heeft Apple nu Google's eigen Voice-applicatie afgewezen. Ook hier claimt Apple dat de applicatie teveel de functionaliteit van de iPhone zelf dupliceert. De plotselinge ommezwaai van Apple lijkt te zijn ingegeven door AT&T, die niet blij is met de concurrentie van voip-dienst Google Voice.

Dit akkefietje is overigens niet de eerste botsing tussen Apple en Google. Google's Latitude is na veel uitstel eindelijk beschikbaar voor de iPhone, maar alleen als webapplicatie. Dat betekent dus dat realtime locatie-updates niet mogelijk zijn; de gebruiker moet elke keer handmatig zijn locatie doorgeven. Apple zou gezegd hebben dat een normale Latitude-applicatie afgewezen zou worden, omdat een dergelijke applicatie teveel op Google Maps zou lijken. Tegelijkertijd beweren boze tongen dat Apple het Google verboden heeft de Maps-applicatie zelf aan te passen voor Latitude, waardoor er voor Google eigenlijk geen opties meer openstonden.

AppleInsider

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: