abonneren

Apple boekt beste kwartaal ooit

Apple doet het in de huidige crisis opmerkelijk goed. Deze week maakt de fabrikant van trendy hardware de beste kwartaalresultaten uit zijn geschiedenis bekend. De verkoop van iPhones en iPods nam in vergelijking met het jaar daarvoor met respectievelijk 123 procent en drie procent toe.Apple behaalde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van $8,16 miljard en een nettowinst van $1,21 miljard. Dit komt neer op $0,133 per aandeel. Vergeleken met het jaar daarvoor steeg de omzet met negen procent en de marge met 20,4 procent.

De kleine, betaalbare apparaten van Apple doen het beter dan de duurdere, grote apparaten. De verkoop van Macs daalde met drie procent. In totaal verkocht Apple in het tweede kwartaal van dit jaar 11 miljoen iPods, 2,2 miljoen Macs en 3,79 miljoen iPhones. Bijna 50 procent van de verkoop kwam uit markten buiten de VS. Consumenten kochten meer Apple-producten dan bedrijven.

Apple heeft geen plannen voor een Mac-netbook. Het bedrijf vindt de ultrakleine laptops helemaal niks. Volgens Apple hebben netbooks slechte software, zwakke hardware en te kleine beeldschermen. Toch ziet Apple wel dat er goed geld valt te verdien met de goedkope netbooks. De vraag is alleen of Apple een goedkope netbook kan - en wil - bouwen. Voor het moment raadt Apple consumenten die een goedkope, mobiele Mac willen aan om de iPhone of iPod Touch te kopen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie