abonneren

Apple blij met Windows 7

Bij Apple kunnen ze niet wachten tot het 22 oktober is. De reden? Ze voorzien een hoop teleurgestelde gebruikers van Windows 7 die uiteindelijk toch gaan kiezen voor een compleet ander O.S. - zoals Snow Leopard bijvoorbeeld."Mensen krijgen echt genoeg van Windows en van alle hoofdpijn die je ervan krijgt," heeft Brian Croll, vicepresident Mac OS X-marketing. "Dat is gebeurd met Vista, met XP, en met alle Windows besturingssystemen daarvoor."

Het ligt volgens Apple niet eens zozeer aan Windows 7 zelf, als wel aan het feit dat veel mensen de afgelopen jaren steeds wel iets van problemen met Windows 7 hebben gehad. Die opeenstapeling van frustraties zou er nu voor kunnen zorgen dat mensen gaan overstappen.

Apple denkt dat het vooral om XP-gebruikers zal gaan. Het kost heel wat moeite wanneer zij willen upgraden van XP naar Windows 7. Ze moeten een back-up maken van hun oude bestanden, Windows 7 installeren, vervolgens weer al hun vertrouwde software herinstalleren en voor alles de benodigde updates gaan binnenhalen.

"Dit zal voor veel mensen de druppel zijn die de emmer doet overlopen," aldus Croll. Ook denkt hij dat mensen voor de Mac gaan kiezen omdat dat geleverd wordt met het gratis iLife, een uitgebreid softwarepakket met iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb en iDVD. "Alles wat je nodig hebt, staat al op een Mac," aldus Croll. Windows (7)-gebruikers zouden nog een hoop geld moeten uitgeven aan extra software.

Overigens wil Apple niet zeggen of er nog prijsdalingen of andere acties aankomen die mensen die twijfelen tussen Windows 7 en een Mac over de streep moeten trekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: