Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Apple beschuldigt Psystar van wissen bewijsmateriaal

Apple heeft Psystar beschuldigd van het vernietigen van belastend bewijsmateriaal in een rechtszaak tussen beide bedrijven. Psystar levert pc-systemen waar OS X op draait; Apple claimt dat de fabrikant ongeoorloofde aanpassingen aan OS X maakt om dit voor elkaar te krijgen.Volgens de raadsman van Apple heeft Psystar Corporation relevant bewijsmateriaal vernietigd, terwijl het dit niet had mogen doen. Het zou gaan om het overschrijven van auteursrechtelijk beschermde code op computers die verkocht zijn aan klanten van Psystar.
Apple claimt dat het kan bewijzen dat Psystar de DMCA-wetgeving heeft overtreden door OS X aan te passen om het besturingssysteem op niet-Apple-computers te draaien.

Psystar claimt dat Apple weliswaar het auteursrecht op OS X bezit, maar dat het niet kan dicteren hoe het besturingssysteem gebruikt wordt. "Apple kan een applicatieontwikkelaar niet vertellen dat hij geen Mac-programma mag maken; het kan Mac-gebruikers niet verbieden kritische blogstukjes te schrijven; het kan ons niet verbieden kernelextensies te schrijven die OS X compatibel maken met onze hardware", aldus Psystar. Bovendien claimt Psystar dat het nooit bewijsmateriaal vernietigd heeft.

De zaak zal op 11 januari 2010 voorkomen in San Francisco. Psystar, die de underdogpositie in deze zaak goed wil uitbuiten, belooft op zijn website de buitenwereld op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie