Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

''Apple App Store zet in 2009 $1,2 miljard om''

De investeringsanalist van de website AppleInsider is zo enthousiast over Apple's App Store dat hij investeerders aanraadt om aandelen Apple te kopen.Investeringsanalist Gene Muster heeft drie scenario's voor Apple's App Store geschetst. Het beste scenario is dat de App Store in 2009 een omzet binnenhaalt van $1,2 miljard. In alle drie de scenario's verwacht Muster dat de App Store tegen het einde van 2009 één tot drie procent omzet toevoegt aan de totale omzet van Apple.

Muster komt tot deze cijfers op basis van de data die Steve Jobs tijdens zijn WWDC-keynote speech bekendmaakte. Volgens Jobs gebruikt 98 procent van de iPhone-gebruikers het internet, 94 procent gebruikt e-mail, 90 procent verstuurt tekstberichten en 80 procent maakt gebruik van tien of meer van de functies die in de iPhone zitten. Volgens Muster blijkt uit deze gegevens dat iPhone-gebruikers ervaren mobiele gebruikers zijn die voorop lopen in de adoptie van nieuwe applicaties en diensten.

De drie scenario's zijn verdeeld in een conservatief scenario, een neutraal scenario en een agressief scenario. In het neutrale scenario kopen de 77,7 miljoen iPhone-gebruikers per jaar minstens twee applicaties in de App Store. Indien een applicatie gemiddeld $10 kost (en de eerste applicatie gratis is) dan komt de omzet per jaar neer op $777 miljoen. Dit levert voor Apple een winst op van $163 miljoen.

De App Store kan nog succesvoller zijn en nog meer omzet binnenhalen indien de aangeboden applicaties de tekortkomingen van de iPhone oplossen.


Website: AppleInsider

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie