abonneren

Apple App Store: meer dan 1,5 miljard downloads

Bij Apples App Store zijn in één jaar meer dan 1,5 miljard programma's gedownload. Volgens Apple is de App Store daarmee de grootste softwarewinkel ter wereld.Het aanbod groeit ook en heeft inmiddels de grens van 65.000 programma's overschreden. Meer dan 100.000 ontwikkelaars nemen deel aan het iPhone Developer Program.Volgens Steve Jobs is "De App Store een unicum in deze branche, zowel in omvang als in kwaliteit. Nu er la 1,5 miljard programma's zijn gedownload, wordt het voor de concurrentie wel erg moeilijk nog een inhaalslag te maken."

De App Store programma's zijn verkrijgbaar voor klanten in 77 landen, wat betekent dat ontwikkelaars een potentieel bereik van tientallen miljoenen iPhone- en iPod touch-gebruikers hebben. De App Store richt zich op zowel de iPod touch als de iPhone. Apple heeft van deze App Store-compatibele toestellen al meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht.

Interessant is hoeveel Apple al heeft verdiend met deze App Store. Volgens analisten genoemd in de Wall Street Journal levert de 30% commissie Apple minstens 150 miljoen dollar per jaar op. Een getal dat naar verwachting flink zal groeien. Toch valt het in niet bij de winst die Apple maakt op de iPhones, die naar verluid in het half jaar voor maart 2.8 miljard dollar bedraagt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: