abonneren

Apple aangeklaagd om onbruikbare iPhone

Timothy P. Smith heeft Apple aangeklaagd wegens het onbruikbaar maken van geünlockte iPhones. Volgens hem is het beleid van Apple in strijd met de Californische anti-monopoliewetten.Smith wil zijn rechtszaak de class action-status geven, zodat andere gebruikers van een iPhone zich erbij kunnen aansluiten in plaats van een eigen zaak te moeten starten.
Volgens hem staat de wet het unlocken van telefoons toe, en dwingen de praktijken van Apple de consument om teveel te betalen voor de telefoon en de diensten van AT&T, de enige provider waar de iPhone volgens de fabrikant gebruikt mag worden.

In de wet staat dat de provider voor gesubsidieerde telefoons 90 dagen na aankoop op aanvraag een unlockcode moet beschikbaar stellen, maar een complicatie in deze zaak is dat AT&T de iPhone niet subsidieert. Mogelijk is dit juist gedaan om de wet op dit gebied te omzeilen. In de aanklacht staat verder dat het onwettig is dat Apple het onmogelijk wil maken om eigen software op de iPhone te installeren en dat de waarde van de eerder verkochte telefoons verminderde, doordat al twee maanden na de introductie de prijs drastisch werd verlaagd.

Smith wil dat het Apple wordt verboden om nog langer iPhones te leveren waar een beperking op zit ten aanzien van de te gebruiken provider. Ook moet Apple garantie blijven verlenen aan gebruikers die hun iPhone softwarematig hebben gemodificeerd. Een bedrag aan schadevergoeding werd nog niet genoemd; dit zal in een later stadium van het proces worden vastgesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: