abonneren

App store op komst voor Google Wave

Om de ontwikkeling van uitbreidingen van Googles online communicatieservice Wave te stimuleren, zal Google een Wave app store openen, waar ontwikkelaars eigen uitbreidingen voor deze dienst kunnen aanbieden en verkopen.Om de ontwikkeling van uitbreidingen van Googles online communicatieservice Wave te stimuleren zal Google een Wave app store openen waar ontwikkelaars eigen uitbreidingen voor deze dienst kunnen aanbieden en verkopen.

Het bundelen van "alle" online communicatie in één toepassing lijkt wel de trend te worden de komende tijd. Zo combineert de nog in ontwikkeling zijnde dienst Wave van Google onder andere email, chat (instant messaging) en wiki's in een toepassing. Van Google wave zijn vorige maand de eerste publieke bèta tests uitgebracht.

Google maakte zijn plannen voor de Wave App store bekend op een Google Technology User Group bijeenkomst in Londen. De online winkel moet de aandacht voor Wave vergroten rond de officiële introductie. Ook profiteren ontwikkelaars er van. Het grootste belang voor Google is dat er meer toepassingen komen, die het gebruik van Wave aantrekkelijker maken.

Google zal voor de ontwikkelaars een API (Application Programming Interface) beschikbaar maken, waarmee programmeurs aan de gang kunnen om hun eigen software te maken. De app-store is een mooie manier om de apps gecontroleerd te verspreiden.

Via: Neowin http://www.neowin.net/news/main/09/10/28/google-to-introduce-a-google-wave-app-store

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie