abonneren

App Backup & Restore

Als je nieuwe firmware op je Android-toestel zet of een ander toestel in gebruik neemt, ben je er vaak wel even zoet mee om weer alle apps erop te zetten.

Met App Backup & Restore maak je in een handomdraai een backup van je apps op een sd-geheugenkaart of het interne geheugen. Naderhand kun je deze apps weer terugzetten. De backup bevat de apk-bestanden van apps, niet de data die bij die apps horen. Daardoor kun je de app alleen in zijn oorspronkelijke vorm terugzetten. Om apps vanaf een geheugenkaart terug te kunnen zetten, moet je wel de optie Onbekende bronnen aanvinken onder Instellingen, Toepassingen. Normaal kun je apps namelijk alleen via Android Market installeren. Voor het opnieuw installeren van apps hoef je niet per se App Backup & Restore te gebruiken, je kunt ook voor een filemanager kiezen. De apk-bestanden kun je per e-mail versturen of uploaden naar Dropbox. Aardig is dat de app tot tien versies kan bewaren, wat vooral nuttig is als je een keer noodgedwongen een oude versie moet terugzetten. Verder kan het automatisch een backup maken van elke app die je installeert.

Android; Gratis

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord