abonneren

AOL wordt per 9 december verzelfstandigd

Mediamagnaat Time Warner gaat internetbedrijf America Online op 9 december afsplitsen en naar de beurs brengen. Dit is negen jaar na de weinig succesvolle fusie tussen het tot dan toe succesvolle internetbedrijf AOL en mediagigant Time Warner.Geregistreerde aandeelhouders van Time Warner krijgen één aandeel AOL voor elke 11 Time Warner aandelen. Gebaseerd op de huidige koers betekent dit dat AOL zo'n 3,2 miljard dollar waard is.
Dit is nog maar een fractie van de waarde die het bedrijf ooit had, zo'n 163 miljard dollar ten tijde van de overname door Time Warner in 2000. 

AOL zal op de beurs van New York worden verhandeld als "AOL". AOL zal vervolgens op eigen kracht verder moeten als relatief klein internetbedrijf.

In Nederland heeft AOL zijn provideractiviteiten al in september overgedaan aan Telfort. Ook heeft men al eerder de stekker getrokken uit de roemruchte internetdienst waarmee het allemaal is begonnen: Compuserve. In de VS is AOL nog een van de grootste internetproviders.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord