abonneren

AOL koopt sociale netwerksite Bebo op

AOL, onderdeel van Time Warner, heeft de sociale netwerksite Bebo opgekocht voor $850 miljoen in contanten. Bebo is vooral buiten Amerika erg populair, wat de site tot een interessante toevoeging aan AOL's portfolio maakt. AOL is juist binnen Amerika populair.AOL hoopt met Bebo zich verder buiten de landsgrenzen te kunnen begeven. Daarnaast ziet het veel in een koppeling tussen AOL's AIM en ICQ en Bebo, dat 40 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft. Bebo is vooral populair in Ierland (#1) en Nieuw-Zeeland (#1), Engeland (#2) en Amerika (#3).
Het bedrijf telt 100 werknemers in Engeland en Amerika, maar AOL sluit niet uit dat er ontslagen zullen vallen. Bebo zou aanvankelijk te koop hebben gestaan voor $1 miljard; naast AOL zouden ook Google en MySpace interesse in de Bebo hebben gehad.

Of de overname van AOL echt goed nieuws voor Bebo is moet nog blijken. Het bedrijf heeft een reputatie voor het om zeep helpen van overgenomen bedrijven. Zo is ICQ zijn glans al jaren kwijt, Spinner (het eerste populaire streaming audio network) zo goed als vergeten en ook Nullsoft (maker van WinAmp) zet weinig zoden meer aan de dijk.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie