ANWB start proef met internetauto

De ANWB start met een proef waarbij duizend leden hun auto kunnen laten verbinden met internet. Doel van de test is om te kijken wanneer een auto pech krijgt en hoe zuiniger kan worden gereden.

De ANWB gaat leden een auto laten testen, die automatisch gegevens omtrent de locatie bij pech doorgeeft aan de centrale.

De speciale auto staat via internet direct in contact met de ANWB. In geval van pech kan autopech-hulp sneller ter plekke zijn, omdat de GPS-locatie dan automatisch bekend is.

De ANWB beschikt over een speciale dongel, waarmee het mogelijk is om de gegevens van auto's - die daarvoor geschikt zijn - automatisch uit te lezen. Daarbij kunnen gegevens als uitstoot, snelheid, benzineverbruik en natuurlijk de locatie van de auto, uitgelezen worden.

Volgens de ANWB is het de bedoeling om na te kunnen gaan of leden geld kunnen besparen door zuiniger te rijden, veiliger op weg zijn of te kunnen voorspellen wanneer een auto pech kan krijgen.

De ANWB start met de proef onder duizend leden van de pechdienst. Leden die meedoen met de proef kunnen zelf ook de gegevens van de auto uitlezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: test, Proef, Anwb, internetauto