abonneren

ANWB Routeplanner

Waar Google gewoon één (beetje slim) veld voor een volledig adres heeft, gebruikt de ANWB er vier: voor postcode, straat, huisnummer en plaats. Wel weer handig is de optie om een adres uit de Gouden Gids of de Nationale Telefoongids te kiezen. Verder is het een no-nonsensewebsite die snel de route presenteert.

De routeplanner berekent 53,2 kilometer voor de rit. En volgens de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond doen we dat in ongeveer 34 minuten. De beschrijving is net iets duidelijker dan bij Google door een opmaak met kolommen; het kaartje is echter een beetje knullig. Ook de ANWB gebruikt nog het type kaart waarmee de eerste routeplanners jaren geleden begonnen: elk stukje kaart zijn eigen plaatje. Dus niet direct zoomen met je scrollwiel, maar na elke muisklik wachten op een plaatje. Even de kaart heen en weer schuiven, zoals je bij Google Maps kunt doen, is er niet bij. Het kaartje kun je dan ook maar beter niet printen. Handige detailkaarten van begin- en eindpunt ontbreken.

De terugweg verschijnt met een muisklik. De ANWB biedt verder de keus tussen snelste, alternatieve en kortste route en routes door heel Europa. De site kan, net als Google Maps, ook alleen een locatie zoeken, maar bevat geen satellietbeelden.

De ANWB kan wel wat moderne ingrediënten van Google gebruiken, en Google wat functionaliteit van de ANWB.

Website: route.anwb.nl
Sterren: 4/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: