abonneren

ANWB in eReaders, helaas zonder digitale reisgidsen

De ANWB gaat de Sony Reader verkopen in de ANWB-winkels. Door het digitaal lezen worden reistassen lichter. Handig voor reis-en kampeergidsen zou je denken? Nou, vooralsnog niet.Met de Sony Reader is het mogelijk om digitaal boeken te lezen. Handig voor de reiziger, Anwb's primaire doelgroep. Door boeken digitaal te lezen worden reistassen lichter. Digitale boeken nemen namelijk geen fysieke ruimte in. Digitale boeken zijn bovendien overal via internet gemakkelijk aan te schaffen.

Sony introduceerde eind augustus samen met bol.com ‘Digitaal Lezen' in Nederland. Op de website van de mediawinkel kunnen boekenliefhebbers terecht voor meer dan tienduizenden Nederlands- en Engelstalige titels, waaronder de boeken van populaire schrijvers als Paolo Coelho, Sophie Kinsella, Kluun, Susan Smit en Stieg Larsson.

De Sony Reader maakt gebruik van e-inkt beeldschermtechnologie. Hierdoor is digitaal lezen even prettig als lezen vanaf papier. Met een Sony Reader zijn ongeveer 7000 pagina's om te slaan met één batterijlading.
De adviesprijs van de Sony Reader Pocket Edition meteen 5-inch scherm is 199 euro. De adviesprijs van de Sony Reader Touch Edition met zes inch aanraakscherm is 299 euro. ANWB-leden krijgen bij aankoop van een Sony Reader een oplader ter waarde van 19,95 euro cadeau. Kijk voor meer informatie op anwb.nl

De ANWB is ook uitgever van onder andere reis- en campeergidsen. Die worden in de ANWB-winkels verkocht. Het ligt dus voor de hand deze uitgaven ook gelijk digitaal aan te bieden. Vooralsnog is dat niet het geval, krijgen wij als reactie op onze vraag hiernaar. Dus mogen we gewoon met die boeken blijven sjouwen. Een gemiste kans denken wij?

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: