abonneren

''Antipiraterijwet reden daling dataverkeer Zweden''

Sinds de Zweedse regering een controversiƫle antipiraterijwet invoerde is het internetverkeer in Zweden met 40 procent afgenomen.Twee dagen geleden voerde de Zweedse regering de Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED) in. Deze wet verplicht internetserviceproviders (ISPs) om IP-adressen te overhandigen aan de politie van alle mensen die er van worden verdacht dat ze via het internet illegaal content verspreiden. Het effect dat deze wet heeft op het Zweedse internetverkeer is verbazingwekkend.
Het bedrijf Netnod Internet Exchange, dat het Zweedse internetverkeer monitort, merkt dat sinds de IPRED is ingevoerd het Zweedse internetverkeer met 40 procent is afgenomen.

De link tussen de daling van het internetverkeer en de nieuwe wet is nog niet bewezen. Maar de Zweedse Antipiraterijgroep Antpiratbyrån heeft al wel een verklaring uitgebracht waarin het meldt dat de daling door de nieuwe wet komt. Volgens de advocaat van Antpiratbyrån bestaat het merendeel van het internetverkeer uit het, al dan niet illegaal, delen van bestanden. De advocaat kan dan ook niets anders bedenken dan dat de IPRED de oorzaak is van de daling. Rick Falkvinge van de Zweedse Piraterijpartij zegt dat de conclusies van de Antpiratbyrån misleidend en voorbarig zijn. De daling kan ook komen doordat spam beter wordt bestreden.

De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat de nieuwe wet al een eerste "bust" heeft mogelijk gemaakt. Twee mannen van 29 jaar zijn door de politie van hun bed gelicht omdat ze ervan verdachten worden deel uit te maken van een internationale groep die films illegaal via het internet verpreidt.


Bron: stats.autonomica.se/mrtg/sums/Stockholm.html

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord