Anonymous pakt muziekindustrie aan

De hackersgroep Anonymous laat weer van zich horen. Deze keer door websites van CBS en Universal plat te leggen. Bij CBS hebben ze zelfs alle bestanden verwijderd. Momenteel is CBS weer online maar is Universalmusic.com nog onbereikbaar.

Aanvankelijk leek het op een normale DDOS-aanval op CBS.com maar volgens Gizmodo wisten de activisten ze zelfs alles van de servers te verwijderen. Het enige dat een bezoeker kreeg te zien, was een index-pagina met een enkel bestandje dat duidde op het wissen van de complete site. Uiteraard heeft CBS een back-up en die is inmiddels teruggezet.

Donderdag begon de aanval van Anonymous, die zich ook mengt in de hele SOPA-soap. De hackgroep richtte zijn aanval op het Department of Justice, Universal Music, RIAA (Recording Industry Association) en de MPAA (Motion Picture Association of America).

Ook in Europa werden een aantal websites aangevallen, waaronder het Franse Vivendi, die hun steun betuigen aan de ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) dat een soort Europese variant is van SOPA.

Bron: http://www.hyped.nl/details/20120123_cbs_en_universal_offline_door_anonymous

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: hackers, Anonymous, Sopa