abonneren

Androidtelefoon krijgt creditcardfunctie

Op het Web 2.0 Summit in San Francisco toonde Google’s CEO Eric Schmidt een nieuwe androidtelefoon waarmee men kan betalen.De telefoon bevat een speciale ‘Near Field Communication' (NFC) chip, waarmee de telefoon gebruikt kan worden als creditcard. Hoewel het merk van de getoonde telefoon was afgeplakt, vermoedt men dat het om de opvolger van de Google Nexus One gaat.
Op de nieuwe telefoon draait ook Android's nieuwste besturingssysteem (‘Gingerbread') dat nodig is om gebruik te maken van de NFC-chip.

Volgens Schmidt ziet de creditcardmaatschappijen het alternatief van de telefoon voor de kaart, als een veiligere manier van betalen dan met de kaart. De topman hamert er op dat Google niet samenwerkt met retailers maar slechts de telefoon als betaalmiddel mogelijk maakt. De creditcardmaatschappijen houden het contact met retailers, Google werkt slechts samen met partijen die het betalingsverkeer regelen. Ook zou Google geen persoonlijke informatie van betalingstransacties via de telefoon verkrijgen.

Via: Telegraph

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie