abonneren

Android wordt gevaarlijke concurrent voor iPhone

Vorige week hield Google zijn Google I/O-conferentie. Tijdens de conferentie gaf Google een nieuwe demonstratie van zijn mobiele platform Android.Op dit moment is Android nog geen concurrent voor Apple's iPhone. Android heeft echter een aantal geavanceerde functies waardoor het op korte termijn wel een goed alternatiefkan wordenvoor de iPhone.Android heeft onder ander:

- Verschillende mogelijkheden om het OS te ‘unlocken ‘. Op de iPhone moet de gebruiker met een vinger van links naar rechts vegen om het OS uit de slaapstand te halen. Google maakt het ‘openen' van het OS veiliger door de gebruiker verschillende manieren te bieden waarop hij dit kan doen. Bij Android krijgt de gebruiker negen stippen te zien. Hij kan met zijn vinger door de negen stippen een patroon traceren waarmee het OS kan unlocken. Hij kan zijn vinger over het scherm van links naar rechts laten glijden, of van boven naar beneden, of bijvoorbeeld van schuin boven naar schuin beneden.
- Meldingen. Een gebruiker kan gemakkelijk een enkele pagina tevoorschijn halen waarop alle meldingen (kalender, afspraken, e-mail etc.) in een oogopslag te zien zijn.
- ‘Echte' desktop. De desktop van Android gedraagt zich als de desktop van een thuiscomputer. Een gebruiker kan snelkoppelingen aanmaken en deze op elke plek op het beeldscherm zetten.
- Street View kompas. Een smartphone met Android krijgt een verbeterde versie van Google Street View. Een gebruiker kan met zijn vinger de straat rondkijken. Het is ook mogelijk om een kompas te activeren waardoor de gebruiker de straat in Street View ziet alsof hij er echt staat.

Google heeft bevestigd dat Android 100 procent open-source is en zal blijven. Hierdoor is het mogelijk dat externe ontwikkelaars nog handigere applicaties voor het mobiele platform gaan ontwikkelen.


Video van de demo

Website: http://code.google.com/events/io/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: