abonneren

Android Wear-smartwatches krijgen wifi-ondersteuning

Smartwatches met Android Wear zouden in een nieuwe update ook via wifi kunnen werken. Daarmee zouden toekomstige horloges theoretisch ook zonder Android-toestel te gebruiken zijn.
Dat meldt The Verge op basis van bronnen binnen Google.

Verbinding met telefoon

Op dit moment heeft een smartwatch met Android Wear nog een verbinding nodig met een telefoon, via bluetooth. Daardoor zijn de horloges nutteloos als je er geen telefoon bij hebt met een actieve bluetooth-verbinding.

Wifi

In een nieuwe update, die binnenkort wordt uitgebracht, kan de smartwatch via wifi werken. Zo kun je apps als Google Now gebruiken, of stand-alone-apps als Wikipedia. Dat werkt nog steeds alleen met wifi en niet met 3G, dus is dat vooral binnenshuis praktisch.

Handgebaren

The Verge ontdekte ook dat het mogelijk wordt om smartwatches te besturen met handgebaren. Zo wordt het mogelijk om via polsbewegingen door notificaties te lezen of bepaalde acties uit te voeren.

Apple Watch

Het is nog niet bekend wanneer de Android Wear-update voor smartwatches wordt doorgevoerd. De wel heel toevallige onthulling komt een dag nadat Apple zijn befaamde Apple Watch eindelijk presenteerde.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Smartwatches

Nieuws headlines

Laatste reactie