abonneren

Android vs. Windows

Ooit zei Bill Gates dat de hardware van een computer gratis zou worden en dat er voor de software betaald moest worden. Die uitspraak heeft hem jarenlang achtervolgd, is natuurlijk al jaren achterhaald want juist steeds meer software is/wordt gratis.

Microsoft kan echter elk jaar nog veel geld op haar bankrekening bijschrijven: Linux vormt voor Microsoft niet echt een bedreiging en Apple doet het leuk en steeds beter, maar is ook geen echt serieuze concurrent. Ze zien in Redmond (thuisbasis Microsoft) echter een veel geduchtere concurrent opkomen: Android. Volgens geruchten of althans vooralsnog minder betrouwbare bronnen laat Google namelijk Chrome OS varen en zet men helemaal in op Android. En dus duurt het niet lang meer of Android 3.0 (codenaam Honeycumb) of een latere versie zit op je netbook of notebook. Vorige week sprak ik met iemand van  Acer en die vertelde me dat 90% van alle notebooks en netbooks  van Acer vanaf ergens in het tweede kwartaal 2011 zowel Windows als Android zullen hebben. Okay, eerst zien en dan geloven, maar toch… ik zou mijn geld op Android zetten.

Als tevreden gebruiker van mijn Android-telefoon (zonder keurslijf van Steve Jobs) zie ik ook wel voordelen met een Android-netbook, maar Google moet niet te almachtig worden. Google-tv, Google-dit, Google-dat, ik ben er zelf bij en bepaal het zelf, ben benieuwd wanneer het punt wordt bereikt dat ik wil ‘ontgooglen’.

PS op de afbeelding zie je een Acer-tablet met Android die op de CES wordt gepresenteerd.

Rob Coenraads, Hoofdredacteur.

Geschreven door: Rob Coenraads op

Category: Opinie, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord