abonneren

Android tablet-pc's komen er aan

Archos en Texas Instruments werken samen aan een tablet-pc die draait op Google's open-source besturingssysteem Android. De tablet-pc kan tevens gebruikt worden als telefoon.De Android tablet-pc moet in het derde kwartaal van dit jaar te koop zijn. De tablet-pc, genaamd de Internet Media Tablet (IMT), zal kort na de Archos 5 tablet-pc uitgebracht worden. De IMT heeft een grootte van 13 centimeter (5-inch) diagonaal in de breedte en is 10 millimeter hoog.

De IMT heeft 500GB aan opslagruimte en maakt verbinding met het internet via een 7,2-Mbps HSUPA 3G-verbinding. De Android tablet-pc maakt gebruik van de OMAP3440-processor van Texas Instruments. De processor is gebaseerd op ARM's nieuwe Adobe Flash Cortex-platform voor het opnemen en afspelen van videobestanden.

Hoewel de specs van de IMT lijken op die van GiiNii's Movit Mini WiFi Android-tablet, een andere Android tablet-pc die ook halverwege dit jaar uitkomt, zijn het toch twee verschillende producten. De Movit Mini WiFi Android-tablet van GiiNii heeft Skype-ondersteuning, een aanraakscherm, 256MB aan interne opslag, een microSD-slot en een ingebouwde camera en microfoon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: