abonneren

Android op tweede plaats bij smartphones in 2013

Naar verwachting zullen er in 2013 390 miljoen smartphones verkocht worden. Met als meest populaire besturingsystemen voor mobiele apparaten Symbian en Android.Volgens een recent gepubliceerde voorspelling van marktonderzoeker IDC zal Android hiermee de tweede plaats veroveren voor smartphones na het Symbian OS. IDC voorspelt ook dat de smartphoneverkopen per jaar met ruim 20% zullen groeien.


Volgens IDC zal er een constante verschuiving plaatsvinden in het gebruik van mobiele besturingssystemen. Ooit werd deze markt gedomineerd door de pioniers als BlackBerry, Symbian en Windows Mobile. Nieuwkomers als Android, Apple's iPhone en Palms webOS hebben de belangstelling naar zicht toegetrokken. Het besturingsysteem is belangrijker geworden bij de mobiele apparaten. Ondanks dat de totale look & feel belangrijk is kan een slechte gebruikersinterface het verschil uitmaken tussen wel of geen succes.

De belangrijkste voorspellingen van het IDC rapport zijn:
* Symbian blijft wereldwijd marktleider als gevolg van de sterke positie van Nokia in Europa.
* Android zal het snelste groeien van alle mobiele besturingsystemen. Het profiteert hierbij van het groeidende aantal fabrikanten die het toepassen. Android zal op de tweede plaats eindigen in 2013.
* Linux en webOS krijgen het moeilijk in de voorspellingsperiode. Linux lijdt daarbij onder het succes van Android, maar zal niet compleet verdwijnen. Palms webOS houdt een beperkt marktaandeel, als gevolg van beperkte beschikbaarheid.

Bron: IDC

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord