abonneren

Android-ontwikkelaar omzeilt Google's cease-and-desist

Enkele dagen geleden stuurde Google een cease-and-desist naar Cyanogen, een bekende ontwikkelaar van 'alternatieve' Android-roms. Google benadrukt dat applicaties als Google Talk en YouTube auteursrechtelijk beschermd zijn en dat Cyanogen dus moet stoppen met het aanbieden van zijn firmware.Cyanogen is niet van plan over zich heen te laten lopen door Google. Hij vindt de beslissing van Google onzin, omdat zijn gemodificeerde rom-versies alleen voor Google-telefoons bedoeld zijn. Google lijdt dus niet onder de alternatieve roms.
Maar om niet in problemen te komen houdt zij zich wel aan de cease-and-desist: Cyanogen gaat de gewraakte applicaties niet meer meeleveren in toekomstige roms. In plaats daarvan gaat hij het mogelijk maken op eenvoudige wijze de applicaties in een later stadium te installeren, zodat het verbod van Google simpelweg omzeild wordt.

Het idee van Cyanogen is dat gebruikers de applicaties op hun Android-telefoon kunnen backuppen. Na het installeren van een gemodde rom kunnen de applicaties weer eenvoudig teruggezet worden. Zo maakt Cyanogen geen inbreuk op Google's auteursrecht.

De huidige CyanogenMod-firmware kent meer dan 30.000 actieve installaties. Gebruikers zijn vooral bij met de ingeschakelde multitouchmogelijkheden en de snelle bugfixes die Cyanogen uitbrengt.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord