abonneren

Android nu al Windows Mobile voorbij

Bij gebruiksmetingen op internet groeit het smartphonebesturingsysteem met 25% per maand. Android heeft nu een aandeel van 5% wereldwijd en passeert daarmee Windows Mobile. Marktonderzoeker Admob rapporteert in een maandelijks onderzoekrapport de gebruikscijfers van smartphonegebruik op internet. Het gaat hier dus niet om aantallen verkochte apparaten maar om het gebruik. Het zal niemand verbazen dat de iPhone aan kop gaat met 47 %, gevolgd door Symbian met 34 %.
De kleintjes zijn achtereenvolgens BlackBerry 7%, Android 5% en Windows Mobile 4%.

In de VS en Groot Britannië zijn die Android aandelen nog hoger met respectievelijk 9% en 7%. Deze cijfer hebben alleen betrekking op het smartphone gebruik.

Androidandme

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord