abonneren

Android niet groter dan Apple iPhone

Er was enige discussie vorige week naar aanleiding van het bericht dat het Android besturingyssteem het iPhone OS zou hebben ingehaald.
Marktonderzoeker Gartner geeft uitsluitsel met de nieuwste marktcijfers van mobiele telefoons over het eerste kwartaal.

De Apple iPhone wint het wereldwijd nog van de Androidtoestellen maar in Noord Amerika verslaat Android Apple in het eerste kwartaal van dit jaar en naar verwachting zal dit later dit jaar wereldwijd gebeuren.

De wereldwijde verkoop van mobiele  telefoons groeide het eerste kwartaal met 17 procent. Als het om fabrikanten gaat, staat Nokia nog steeds bovenaan met een marktaandeel van 35% gevolgd door Samsung met 21%, LG (8,6%), RIM (3,4%) en Sony Ericsson (3,1%). Apple staat hier op zevende plaats direct na Motorola op 6.

Kijken we naar de Smarthones, dan vinden we in de top 5 de volgende besturingssystemen:  1: Symbian met 44%, 2: RIM met 19%, 3: iPhone OS met 15,4%, 4: Android met 9,6% en  5: Microsoft Windows Mobile met 6,8 %.

Het marktaandeel van Android groeide het hardst met ruim 8%. Hiermee is het nu voor het eerst het dalende Microsoft Windows Mobile voorbij. Alle ogen zijn nu gericht op Apple om te zien of de in juni te verschijnen nieuwe iPhone met het nieuwe multitasking OS verandering in de marktverhoudingen zal brengen.

Bron: Gartner

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord