abonneren

Android Market krijgt betaversie Opera Mini 4.2

Twee weken geleden bracht Opera de betaversie uit van zijn Opera Mini 4.2. Sinds deze week kunnen eigenaren van een Android-smartphone, zoals de T-Mobile G1, de betaversie van de mobiele browser downloaden op de Android Market-website.Android Market, de webwinkel met applicaties voor Android-smartphones, heeft maar een handjevol populaire applicaties. De meeste applicaties kwamen gelijk uit met de lancering van de T-Mobile G1. Opera Mini 4.2 is het eerste alternatief voor G1's ingebouwde browser.
De belangrijkste verbeteringen in versie 4.2 zijn het sneller renderen van webpagina's en de mogelijkheid om videofilmpjes af te spelen zonder dat er een browser plug-in nodig is.

Opera heeft een nieuw serverpark geopend in de VS. Dit serverpack verwerkt alle page-rendering voor Noord-Amerikaanse en Aziatische gebruikers. Het nieuwe serverpack moet ervoor zorgen dat voor alle Opera Mini-gebruikers de browser sneller pagina's inlaadt.

Volgens Opera gebruiken meer dan 20 miljoen mensen zijn Opera Mini-browser. Dit is een toename van drie miljoen gebruikers in één kwartaal. Het nieuwe serverpack is dus hard nodig om het toegenomen dataverkeer goed te verwerken. Nu Opera Mini het enige alternatief is voor Android-gebruikers is de kans groot dat Opera volgend kwartaal opnieuw mooie groeicijfers kan presenteren.


Bron: www.operamini.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: