abonneren

Android Market is een ramp, claimt DVD Jon

Jon Johansen, de hacker die beter bekend staat onder de naam DVD Jon, heeft zich negatief uitgelaten over de Android Market. Hij noemt het hands-off beleid dat Google voert averechts werken, waardoor piraten en hackers vrij spel hebben.DVD Jon staat bekend als de hacker die de filmindustrie op zijn knieën kreeg door het uitbrengen van een eenvoudige css-decryptiesleutel.
Hij beweert dat Google veel te weinig aandacht besteedt aan het uittesten van applicaties in de App Market en dat serieuze ontwikkelaars daar nu de nadelen van ondervinden.

Zo kunnen applicaties makkelijk zonder goedkeuring worden doorgekopieerd en stikt het van de applicaties die inbreuk maken op (of een schaamteloze kopie zijn van) andere applicaties in de App Market. Ook stoort hij zich aan prijzen in verschillende valuta, de slechte afstemming van applicaties op nieuwe beeldschermformaten en een niet-goed-geld-terug mechanisme dat het té makkelijk maakt voor klanten om geld terug te eisen. Een andere, veelgehoorde klacht is dat Google weinig doet om applicatiefeedback te modereren, waardoor dit vooral uit zinloze commentaar bestaat.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord