abonneren

Android Lollipop voor OnePlus One uitgebracht

Android Lollipop is uitgebracht voor de OnePlus One. Cyanogen heeft bekendgemaakt een nieuwe versie van het besturingssysteem klaar te hebben voor de telefoon. Daarin zit naast het bekende Lollipop-design ook een nieuwe App Themer waarmee je zowat alle aspecten van het design kunt veranderen.
Cyanogen belooft al maanden een nieuwe versie van CyanogenMod 12, ofwel een officiële Lollipop-versie van de rom. Die was vooralsnog alleen in bèta te downloaden door gebruikers, die de mods dan zelf moesten flashen.

OxygenOS

Nu is CM12 eindelijk af, al zeggen veel gebruikers dat dat wat laat komt. OnePlus heeft inmiddels een eigen besturingssysteem gemaakt voor de OnePlus One, genaamd OxygenOS. Hoewel dat nog niet helemaal 'klaar' is, hebben gebruikers inmiddels meer vertrouwen in OnePlus dan in Cyanogen voor het bijhouden van mods.

App Themer

CyanogenMod 12 Lollipop heeft een aantal nieuwe features boven het oude Android 4.4. De belangrijkste is de App Themer, een speciale sectie in het menu waarin zowat alles in het thema te customizen is.

CyanogenMail

Ook zit er een nieuwe app in het OS, CyanogenMail. Dat is een eigen mail-app van het bedrijf waarmee meerdere accounts worden ondersteund, en waarin Exchange mogelijk is.

OTA

Voorlopig is de update alleen te downloaden als .zip-file dat je handmatig moet flashen, maar binnenkort moet er ook een over-the-air-update komen voor huidige gebruikers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Android Lollipop, Cyanogenmod, cyanogen, oxygenos, cm12

Laatste reactie