abonneren

Android krijgt handschriftherkenning

Google's mobiele besturingssysteem, Android, krijgt bij de komende Cupcake-update (Android 1.5) de beschikking over handschriftherkenning. Het is dan voor het eerst dat handschriftherkenning mogelijk wordt op mobieltjes met capacitieve touchscreens.Handschriftherkenning werkt tot nu toe alleen op apparaten met een resistief touchscreen, een touchscreen dat reageert op drukverschillen. De iPhone en Android-toestellen maken gebruik van een capacitief touchscreen, dat met geleiding van electrische stroom werkt.
Omdat deze laatste in principe niet met een stylus werkt, was handschriftherkenning ook nooit ter sprake. Was, want Google heeft een manier gevonden om handschriftherkenning op dit soort touchscreens te laten werken.

Voor Google is handschriftherkenning belangrijk. Vooral Aziatische landen maken veel gebruik van deze techniek, vanwege de complexe tekens en alfabetten die daar gebruikt worden. Hoe Google handschriftherkenning mogelijk wil maken is niet duidelijk, wel dat de techniek (samen met virtuele keyboards) in Android 1.5 terecht zal komen. Deze update komt binnenkort uit, waarschijnlijk tegelijkertijd met het verschijnen van de HTC Magic op 5 mei.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie