abonneren

Android krijgt (eindelijk) skins

Google bracht zijn Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten ongeveer vier maanden geleden uit. De bijbehorende online applicatiewinkel werd ongeveer twee weken geleden gelanceerd. En nu kunnen gebruikers eindelijk het uiterlijk van Android personaliseren.De meeste gebruikers zijn tevreden over Android. De meest gehoorde klacht gaat over de klok-widget. Op bijna alle screenshots van het mobiele besturingssysteem zien we de grote analoge klok hangen boven een blauw meer.
Veel gebruikers hebben dit als hun standaard desktop terwijl Android juist gebruikers veel opties biedt om het startscherm aan hun eigen wensen aan te passen.

Dit weekend lanceerde ontwikkelaar Better Android Apps zijn Open Home Lite. De applicatie is vanaf deze week te downloaden in de Android Market online winkel. Open Home ondersteunt het gebruik van thema's waardoor gebruikers eindelijk alternatieven kunnen kiezen voor de standaard analoge klok, de zoekwidget van Google, de foldericonen en de tabbladen op het dock.

Better Android Apps heeft een aantal thema's naar Android overgezet die door gebruikers van het xda-developers.com forum zijn ontworpen. De Open Home applicatie wordt "in de komende dagen" open-source waardoor iedereen skins en thema's voor de applicatie kan maken en aanbieden.

Een andere interessante functie van Open Home is dat het een startscherm van zeven panelen mogelijk maakt. Standaard heeft het startscherm van Android drie panelen (links, rechts en midden) waar de gebruiker widgets en shortcuts kan plaatsen.


Meer informatie: betterandroid.wordpress.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: