abonneren

Android komt met update

Google's besturingssysteem voor mobiele telefoons, Android, komt binnenkort met een grote update. Donut, zoals die update heet, krijgt onder andere ondersteuning voor multitouch-bediening, text-to-speech en het maken van automatische backups.Een van de nieuwe mogelijkhedenvan de Donut-update, is het zogeheten text-to-speech. De Android-telefoon kan hierdoor bijvoorbeeld binnengekomen e-mails of sms-berichten voorlezen aan de gebruiker.

Een andere belangrijke nieuwe mogelijkheid is de ondersteuning voor multitouch. Met multitouch kan de gebruiker meerdere vingers op het touchscreen tegelijkertijd gebruiken om de telefoon te bedienen. Apple's iPhone heeft een dergelijke functionaliteit ook, waardoor gebruikers bijvoorbeeld in en uit kunnen zoomen op een webpagina met twee vingers.

Android krijgt bovendien een automatische backup-mogelijkheid, een uitgebreidere zoekfunctie om de telefoon-inhoud te doorzoeken, en ondersteuning voor VPN. Bovendien zou het systeem ook sneller zijn en de batterij langer meegaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: