abonneren

Android jat marktaandeel van Symbian

Onderzoeksbureau AdMob heeft becijferd dat Android flink groeiende is. Het martaandeel Android is de laatste tijd fors gestegen, maar dit slaat verrassend genoeg geen deuk in het marktaandeel van de iPhone. De groei van Android gaat vooral ten koste van Nokia's Symbian.De populairstemobiele besturingssystemen van afgelopen maand zijn het iPhone OS, Android en Symbian.
In vergelijking met vorig jaar heeft Android er weer twee procent bijgekregen en staat nu op 24 procent. Het meest populaire Android-toestel is daarbij de Motorola Milestone.

AdMob meet het aantal bekeken mobiele advertenties via de eigen AdMob-dienst. Volgens AdMob is de iPhone nog onbetwist markleider met 49,5 procent marktaandeel, gevolgd door de Android-toestellen. Het eerste Symbian-toestel komen we pas tegen op de zesde plek; alle Symbian-toestellen samen zijn goed voor een marktaandeel van 15 procent. BlackBerry volgt op afstand met een marktaandeel van 4 procent, Windows Mobile is inmiddels afgegleden tot de helft hiervan.

TechEye

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: