Android-gebruikers haten Apple

Uit een onderzoek van Business Insider onder ruim 2000 respondenten blijkt, dat Android-gebruikers vooral geen iPhone willen omdat ze Apple haten.

Door de berichtgeving dat Android het populairste smartphoneplatform is, besloot Business Insider een onderzoek te starten naar de beweegredenen van mensen om voor een bepaald platform te kiezen.

Bijna iedereen uit het onderzoek is in het bezit van een smartphone en het gros daarvan is van plan om in de komende twee jaar een nieuw toestel te kopen. De meeste respondenten gebruiken een Android-smartphone, gevolgd door de iPhone. De BlackBerry wordt haast niet gebruikt door de respondenten. Dit komt aardig overeen met de Comscore marktcijfers hoewel Android en iPhone wel oververtegenwoordigd zijn en BlackBerry juist ondervertegenwoordigd is in het onderzoek van Business Insider.

Bij het vernieuwen van de smartphone geven de meeste mensen aan dat ze trouw blijven aan hun huidge platform. Functies en platform zijn de belangrijkste factoren waar rekening mee wordt gehouden bij de aanschaf van een smartphone.

Het gros van de iPhone-gebruikers zou voor een Android-telefoon kiezen wanneer het op de belangrijkste gebieden beter zou scoren dan de iPhone . Het gros van de Android-gebruikers ziet een overstap naar iPhone niet zitten omdat ze Apple haten. Zo werd althans op de suggestieve vraagstelling in het onderzoek geantwoord. De meeste overige Android-gebruikers zouden alleen voor een iPhone gaan als het systeem beter werkt met producten die niet door Apple zijn gemaakt.

De strijd lijkt ook puur te gaan tussen Android en iPhone aangezien bijna niemand in het onderzoek de aanschaf van een BlackBerry, Windows Phone 7 of Palm overweegt.

Business Insider gaat nog nader onderzoek doen naar de vraag waarom de Android-gebruikers Apple haten. Aangezien veel respondenten ook aangeven dat ze het jammer vinden dat een iPhone niet goed werkt met producten die niet van Apple zelf zijn, lijkt daar in ieder geval al een reden te zitten.

Via: Businessinsider

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: